• MAVROVOUNI BEACH, GYTHIO, LACONIA
  • 2733024767 - 2102924669 - 6937197950
 
 

Το ξενοδοχείο

DSC_5790

DSC_5795

DSC_5724

DSC_5721

DSC_5711

DSC_5693

DSC_5689

Το ξενοδοχείο Γη Θεών ιδρύθηκε το 2002. Με προσωπική εργασία και μεράκι  έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο γνωστούς  καλοκαιρινούς  προορισμούς . Η φιλοσοφία μας είναι να σας κάνουμε να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε στη χώρα των θεών. Τα δωμάτιά μας βρίσκονται μόλις 8 μέτρα από την υπέροχη παραλία του Μαυροβουνίου , πολυ κοντα στο Γυθειο. Ιδανικό μέρος για kitesurfing και windsurfing καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Στα δωμάτιά μας μπορείτε να απολαύσετε οικονομικές, αλλά ταυτόχρονα και άνετες διακοπές στην Ελλάδα. Είναι όλα εξοπλισμένα με μικρή κουζίνα για προσωπική χρήση, τηλεόραση ,κλιματισμό, μπάνιο και μπαλκόνι ή βεράντα με θέα στη θάλασσα και ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία για την άνεση σας. Στο Γύθειο, που είναι μόλις 2 χιλιόμετρα μακριά, μπορείτε να χαρείτε την Ελληνική νυχτερινή ζωή. Πολλές ψαροταβέρνες, μπαρ και καφετέριες παραμένουν ανοιχτά έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Ετυμολογία Λογότυπου γη θεών

Μπορεί από ιστορικές πηγές να γνωρίζουμε το  αστέρι των δεκαέξι ακτινών ως το έμβλημα της Μακεδονικής Φάλαγγας υπό την ηγεσία του Φίλιππου Β΄ και του Μ. Αλέξανδρου όμως η επιλογή από αυτές τις ιστορικές μορφές δεν ήταν τυχαία. Το αστέρι αυτό συμβολίζει τον Ελληνικό Δωδεκάθεο και τα 4 στοιχεία της φύσης.

1

Κάθε ακτίνα του, αντιπροσωπεύει και έναν Θεό τα 4 σημεία του ορίζοντα αντιπροσωπεύουν την φωτιά, το νερό, τη γη και τον αέρα.

 

 

Το δικό μας λογότυπο αποτελείται από 12 ακτίνες όσοι και οι Θεοί του Ελληνικού Δωδεκάθεου. Στο κέντρο δεσπόζει το προσωπείο της Μέδουσας που σύμφωνα με την  Ελληνική μυθολογία ήταν μια πανέμορφη ιέρεια της Αθηνάς που ο Ποσειδώνας την βίασε μεταμορφωμένος σε άλογο στον ιερό χώρο της Αθηνάς. Η θεά, εξοργισμένη με το γεγονός, δεν μπορούσε να έρθει σε ρήξη με τον Ποσειδώνα και έτσι ξέσπασε πάνω στη Μέδουσα. Την μεταμόρφωσε σε απεχθές τέρας, που αντί για μαλλιά είχε φίδια. Η ασχήμια της ήταν τέτοια, που όποιος την κοιτούσε στο πρόσωπο πέτρωνε. Στην πνευματική παράδοση των αρχαίων Ελλήνων, η Μέδουσα συνδεόταν κατά κάποιο τρόπο με τον φόβο που προκαλεί στους ανθρώπους το ‘άγνωστο’, το τελείως διαφορετικό.  Υπάρχουν στοιχεία και σημαντικές αναφορές που  μας οδηγούν στην άποψη πως η Μέδουσα κατείχε σημαντικό μέρος στην λατρεία των αρχαίων Ελλήνων και στην προστασία από το κακό μάτι και την αρνητική ενέργεια, ωστόσο κάτι τέτοιο επιβεβαιώνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως τα τελευταία χρόνια. Η ύπαρξη των οποίων αγνοούνταν επί αιώνες. Πρόκειται για ανάγλυφα προσωπεία Μέδουσας, η τεχνοτροπία και το μέγεθος αυτών μας πείθουν για την σημαντικότητά τους ως ιερά αντικείμενα.
Ετυμολογία ονόματος Γυθειο = γη θεών

Ο Παυσανίας ως ετυμολογία του ονόματος παρουσιάζει στα «Λακωνικά» του την πεποίθηση των αρχαίων κατοίκων ότι  Γύθειο σήμαινε «Γη των θεών», από την ομηρική λέξη «Γυία» (Γη) + θεός και αυτό από την παράδοση ότι κάποτε ο Ηρακλής και ο Απόλλων κατά το κτίσιμο της πόλης ήλθαν σε σύγκρουση εξ αιτίας του μαγικού τρίποδα του Μαντείου των Δελφών. Επειδή όμως ο αγώνας δεν αναδείκνυε νικητή, τελικά κατόπιν της μεταξύ τους συνδιαλλαγής αντί Ηρακλείας ή Απολλωνίας ονόμασαν την πόλη «Γη θεών» με συνέπεια να τιμώνται και οι δύο στην πόλη αυτή.

 
 

Share This

 
Hide